Ana Menü
Köşe Yazıları
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

FEN BİLİMLER LABORATUVARI

Merhaba,

Üzün bir zamandır sitemize kimse yazmıyordu bir haberle ben giriş yapayım belki devamı gelir. Bu ayı sonunda köydeki ilköğretim okuluna 24 Kişilik FEN BİLİMLER LABORATUVARI kuruyoruz Bütün giderleri AYSIN-RAFET ATAÇ KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI Tarafında karşılanmaktadır.

Neden Fen Bilimler Laboratuvar ;

*Fen bilimleri; canlı ve cansız varlıkları, bunlar arasındaki ilişkileri sebep ve sonuç muhakemesi yaparak ortaya koymaya çalışan bir bilim dalıdır.

*Fen bilimlerinin insan yaşamıyla ilgili ortaya koyduğu gelişme ve değişiklikler, birçok ülkenin fen bilimleri öğretimi sürecine daha fazla önem vermesine yol açmıştır.

*Fen öğretiminin en dikkat çeken yanı, yaparak ve yaşayarak öğrenmeye ve dolayısıyla fen laboratuvarlarına dayalı olmasıdır.

*Bu nedenle, ulusal eğitim literatüründeki çok sayıda araştırmada, laboratuvarların fen derslerinde aktif bir şekilde kullanılması gerektiği konusu üzerinde durulmaktadır.

*Ancak, buna rağmen ülkemizdeki ilk ve orta öğretim kurumlarında fen laboratuvarlarına beklenen önem ve değerin verildiğini söylemek zordur.

*Fen eğitiminde laboratuvarların yoğun bir şekilde kullanılması için dört genel amaç ifade etmiştir.

1-Fen bilimlerinin konularının çoğunlukla kompleks ve soyut olması nedeniyle öğrencilere somut materyallerle deneyim kazandırmak,

2-Bilimin özünü kavrayabilmeleri için, ihtiyaç duyulan çalışma ve yöntemleri, problem çözme, inceleme ve genelleme yapma becerilerini öğrencilere kazandırmak,

3-Öğrencilerin kazandıkları pratik deneyimleri geniş bir alanda kullanabilecekleri özel yeteneklerinin gelişmesini kolaylaştırmak,

4-Yapılan pratik çalışmalardan zevk alan öğrencilerin fen bilimlerine karşı tutumlarını geliştirmek olarak sıralanmıştır.

 

Yukarıdaki nedenleri dikkate alarak Aysın -Rafet Ataç Kültür ve Eğitim Vakfı olarak köyümüz da bulunan Şehit Er Gültekin Saraç İlköğretim okuluna Fen Bilimleri Laboratuvarı kurarak eğitime katkıda bulunmayı amaçlamaktayız.Tum köyümüze ve site takipçilerine duyurulur.13/11/2020 İST.



  • BİZE ULAŞIN

  • info@samandoken.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik